Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Αμμόχωστο


Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη εορτάστηκε η Α’ Κυριακή των Νηστειών στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου. Ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας πανηγυρίζει τον θρίαμβό της. Η Ορθοδοξία γιορτάζει τη Νίκη της. Ζώντες και Τεθνεώτες, θριαμβεύουσα και Στρατευομένη Εκκλησία, όλο το Σώμα του Χριστού, πνευματικά εορτάζει.

Εκατοντάδες πιστοί, μεταξύ των οποίων βουλευτές της επαρχίας και άλλοι επίσημοι, κατέκλυσαν τον ιστορικό ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη στην Αμμόχωστο, όπου τελέστηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό συλλείτουργο προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου και συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασιλείου. Έλαβαν επίσης μέρος οι πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Φιλόθεος Μαχαιριώτης και Αυγουστίνος Κκαράς, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο πρ. Βαρνάβας Συμεώνοφ και οι Διάκονοι Σπυρίδων Παπαβασιλείου και Επιφάνιος Παπαντωνίου.



Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Αθανάσιος, αναφέρθηκε στην σημασία της σημερινής μεγάλης εορτής στη ζωή της Εκκλησίας μας και στη ζωή των μελών της, δηλ. του κάθε Ορθόδοξου Χριστιανού. Τέλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασίλειο για την τιμητική πρόσκληση, να τελέσουν τη Θεία Λειτουργία αυτή την ημέρα στον ιστορικό αυτό ναό.



Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Βασίλειος, ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Μητροπολίτη Αθανάσιο για την εδώ παρουσία του, προεστώς της ευχαριστιακής σύναξης, στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου, προσφέροντας του μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου Εξορινού έφιππου, ως ενθύμιο και ανάμνηση της σημερινής ημέρας.



Ακολούθησε η λιτάνευση των ιερών εικόνων γύρω από το ναό, σύμφωνα με την τυπική διάταξη της Κυριακής της Ορθοδοξίας.



Πηγή κειμένου και φωτογραφιών: I.M. Κωνσταντίας, Αριστείδης Βικέτος
AΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΟΓΜΑhttp://www.dogma.gr/