Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΥΡΟΥ κ.ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β'

Αύριο, Δευτέρα, 21 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα μεταβεί στην Κύθνο και θα επισκεφθεί τα σχολεία του νησιού.
Την Τρίτη, 22 Μαρτίου θα μεταβεί στην Αθήνα.
Την Τετάρτη, 23 Μαρτίου, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, θα μεταβεί στην Καλαμάτα και θα συμμετάσχει στη δοξολογική Δέηση επί τη αναμνήσει ιστορικών γεγονότων της περιοχής, και το βράδυ θα επιστρέψει στην Αθήνα.
Την Πέμπτη, 24 Μαρτίου, θα πλεύσει στην ιερά νήσο Τήνο, και το απόγευμα θα προστεί του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, επί τη μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Την Παρασκευή, 25 Μαρτίου, θα ιερουργήσει στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και θα προστεί της λιτανείας της Θαυματουργού Εικόνος της Μεγαλόχαρης.
Το απόγευμα, θα επιστρέψει στην Ερμούπολη και το εσπέρας θα τελέσει την Ακολουθία της Β' Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον οποίο φυλάσσεται η ομώνυμη περίπυστη εικόνα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.
Τό Σάββατο, 26 Μαρτίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος και θα τελέσει χειροτονία Πρεσβυτέρου.
Το μεσημέρι, θα μεταβεί στη Μύκονο, όπου το απόγευμα θα παραστεί σε πνευματική και πολιτιστική Εκδήλωση, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Μυκόνου, για τη συμπλήρωση 400 χρόνων από την ίδρυση του "ΚΟΙΝΟΥ ΤΩΝ ΜΥΚΟΝΙΩΝ", αντίγραφο της τριμερούς σφραγίδος του οποίου, με εικόνα της Θεοτόκου Βρεφοκρατούσης, φυλάσσεται ως Αρχιερατικό Εγκόλπιο στο Παστοφόριο της Ιεράς Μητροπόλεως.
Την Κυριακή, Β' Νηστειών, 27 Μαρτίου, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό της Παναχράντου στη Μύκονο.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ Ι.Μ.ΣΥΡΟΥhttp://www.imsyrou.gr/