Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β’ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ, ΙΒΗΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ


Συντάχθηκε απο τον/την Γραμματέα IΜ Σύρου, Αλέξανδρο Μαρκουίζο, φιλόλογο
Σάββατο, 16 Νοέμβριος 2013 23

Μετά το πέρας της Θεἰας Λειτουργἰας στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρὀθεος Β΄, μετά της συνοδείας του, μετέβη στις Καρυές, όπου επισκέφθηκε την Ιερά Επιστασία, γενόμενος δεκτός από τον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους και εν συνεχεία, προσεκύνησε τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.

Ακολούθως, επεσκέφθη την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, όπου τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του κεκοιμημένου Ηγουμένου Χρυσοστόμου Κατσουλιέρη, ο ποίος διακόνησε κατά το παρελθόν στην Ενορία Ζεφυρίας Μήλου.

Κατόπιν, μετἐβη στην Ιερά Μονή Ιβήρων, όπου προσκύνησε το Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Πορταϊτίσσης και ξεναγήθηκε από τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Ναθαναήλ στο Καθολικό και το Κειμηλιαρχείο της Μονής,

Εν συνεχεία, μετέβη στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος, όπου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού, μετά το πέρας της οποίας επέστρεψε στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος και συναντήθηκε με τον Ηγούμενο Αρχιμ, Αλέξιο και την σύναξη της Αδελφότητας συζήτησαν πνευματικά θέματα.