Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Η εορτή του Οσίου Γερασίμου στην Αγ. Τριάδα Περιστερίου – Τι ευχήθηκε... Ελλάδα Η εορτή του Οσίου Γερασίμου στην Αγ. Τριάδα Περιστερίου












Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε σήμερα στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Περιστερίου η εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γερασίμου.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου και από την Άνδρο καθώς στο ναό τίθεται σε προσκύνηση μέχρι την Κυριακή η κάρα του Αγίου Παντελεήμονα και η δεξιά χείρα της Αγίας Μαρίνας.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Χρυσόστομος εξήρε τόσο το έργο όσο και την προσωπικότητα του άγοντος τα ονομαστήρια π. Γερασίμου, και ευχήθηκε «έτη πολλά και ταχεία τη στέψει σε Δεσπότη, καθότι το αξίζει».

Επίσης ευχαρίστησε θερμά τον Καθηγούμενο της Μονής Παναχράντου Άνδρου π. Ευδόκιμο, για τη μεταφορά των λειψάνων στον Ναό.

Με τη σειρά του, τέλος, ο π. Γεράσιμος μοίρασε το αντίδωρο στους πιστούς, που έσπευσαν να του ευχηθούν, ενώ αντευχήθηκε στον κ. Χρυσόστομο «έτη πολλά», καθώς Γεράσιμος είναι το κατά κόσμον όνομα του.
















ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΙΝΦΟ