Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Η Καλαμαριά αποχαιρέτησε την Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος

Τελευταία ημέρα παραμονής σήμερα, Τετάρτη 17 Μαϊου 2017, της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς και συγκεκριμένα στο σπίτι του Αγίου, τον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Βότση Καλαμαριάς.
Να αναφερθεί ότι καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της Τιμίας Κάρας του Ιαματικού Παντελεήμνος πλήθος κόσμου έσπευσε να προσκυνήσει και να εναποθέσει τις προσευχές του στον θαυματουργό Άγιο Παντελεήμονα.


Την Τιμία Κάρα κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου Παν. Αρχ. π. Ευδόκιμος με την συνοδεία του, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου, και ανεχώρησε απόψε μετά τον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και την παράκληση στον Άγιο.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Ιερής Εικόνας και της Τιμίας Κάρας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμαριάς η οποία ολοκληρώθηκε κάτω από δυνατή βροχή με τον κόσμο να συνοδεύει ως το τέλος την Τιμία Κάρα στον Ιερό Ναό.
Στη σύντομη προσλιαλά του προς τον Λαό της Καλαμαριάς που υπερπλήρωσε και σήμερα τον Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος εξέφρασε τη συγκίνηση του για την ευσέβεια και την ευλάβεια των πιστών της προσφυγικής Μητρόπολης, παρακαλώντας τον Άγιο να πραγματοποιήσει τα αιτήματα των πιστών υπέρ υγείας καθώς και της ίασης της ψυχής και του σώματος ενός εκάστου.
Ευχαρίστησε θερμά τον φύλακα επί 60 και πλέον έτη της Ιεράς Μονής Παναχράντου Γέροντα Ευδόκιμο για την μεγάλη ευλογία της μεταφοράς της Τιμίας Καράς, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του.
Στο τέλος δε ανακοίνωσε την πρόθεση της Ι. Μητροπόλεως να οικοδομήσει νέο τρισυπόστατο Ιερό Ναό στην περιοχή της Κηφισιάς της Ι. Μητροπόλεως Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς.
Αξίζει να αναφερθεί η αρτιότητα των λατρευτικών εκδηλώσεων όλων των ημερών από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Παν. Αρχ. π. Βαρθολομαίο Κωτούλα και τους συνεργάτες του.

Αναδημοσίευση από Ρομφαία