Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΙΕΡΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΥ Α΄ (ΣΤΕΚΑ)

Στις,21 Νοεμβρίου 1965, μετά την πάνδημη υποδοχή, που επεφυλάχθη την προηγούμενη στο λιμάνι και την Πλατεία Μιαούλη στην Ερμούπολη , χειροτονήθηκε στο Ναό του Αγίου Νικολάου Μητροπολίτης Σύρου, ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Στέκας, μέχρι τότε Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, από τους Μητροπολίτες Θήρας Γαβριήλ, τον και Τοποτηρητή, και Ελασσώνος Ιάκωβο, παρουσία εκατοντάδων λαού, που είχε προσυπογράψει την εκλογή του και επευφήμει εκείνη την ημέρα το αποτέλεσμά της.
Στις φωτογραφίες διακρίνονται, εκτός από τους Αρχιερείς, ο τότε Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυξ Παντελεήμων Ρίζος, μετέπειτα Μητροπολίτης Θήρας, οι Αρχιμανδρίτες Γρηγόριος Μαραγκός, επί εξηκονταπενταετία Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, και Τιμόθεος Δράγασης, επί εξηκονταετία Γραμματεύς και Πρακτικογράφος αυτής.
Σήμερα, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Οδηγητρίας, στην Κίμωλο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανεμνήσθη ιδιαιτέρως των γεγονότων και ανεφέρθη στην προσωπικότητα και το έργο του Μακαριστού Γέροντός του.
(Φωτο: Αρχείο Σεβ, Μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου Β')