Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Λαμπρός εορτασμός του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου στο 401 ΓΣΝΑ


Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 10 Νοεμβρίου η μνήμη του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στο 401 ΓΣΝΑ.

Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας της Παναχράντου Άνδρου Αρχιμ. Ευδόκιμος, πλαισιούμενος από τον Διευθυντή του Σώματος του Στρατιωτικών Ιερέων του ΓΕΕΘΑ Πρωτοπρ. Νικόλαο Γουρδούπη, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ευάγγελο Λιάπη, Τχη (ΣΙ), στρατιωτικούς Ιερείς και κληρικούς της Ι.Μ. Θήρας.

Να αναφερθεί ότι στα πλαίσια του εορτασμού του Οσίου Αρσενίου πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος από την Ι.Μ. Παναγίας της Παναχράντου Άνδρου.

Να σημειωθεί ότι πλήθος, ιατρών, στελεχών, νοσηλευτών και πιστών παρέστησαν στην Θεία Λειτουργία και προσκύνησαν την Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος.

Ο Καθηγούμενος της Μονής Παναχράντου Αρχιμ. Ευδόκιμος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα και στα αναρίθμητα θαύματα που επιτελεί η Τιμία Κάρα στην Μονή.

Τέλος ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ευάγγελος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Μονής Παναχράντου για την μεταφορά της Τιμίας Κάρας για τον εορτασμό του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου.









































































ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΡΟΜΦΑΙΑ