Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Σεραφείμ Σάρωφ στο Ντιβέγιεβο της Ρωσσίας παρουσία του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου



Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Με ρωσική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η εύρεση των ιερών λειψάνων του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας στο Ντιβέγιεβο.

Να σημειωθεί ότι φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από την δεύτερη ανακομοιδή των ιερών λειψάνων, τα οποία βρίσκονται στη Μονή Ντιβέγιεβο της Ρωσίας.

Στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού τελέστηκε πατριαρχική Θεία Λειτουργία, παρουσία και της ιερής λάρνακας του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ.

Της λαμπρής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιεραρχών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη Θεία Λειτουργία παρέστη η Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Σεργία, καθώς και ο Κυβερνήτης του Νίζνι Νόβγκοροντ Βαλέριος Σάντσεφ.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, προσευχήθηκε για την ειρήνη στην γη της Ουκρανίας.

Επίσης χειροτόνησε σε Επίσκοπο τον Αρχιμανδρίτη Ευγένιο Κουλμπεργκ, βοηθό της Ιεράς Μητροπόλεως Αικατερίνμπουργκ με τον τίτλο Σρεντνεουράλσκι.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Κύριλλος προσευχήθηκε ενώπιον της ιερής λάρνακας του Αγίου Σεραφείμ, ενώ απεύθυνε πατρικούς λόγους προς τον νέο Επίσκοπο Ευγένιο.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε το Σεβ. Μητροπολίτη Νίζνι Νόβγκοροντ κ. Γεώργιο για την θερμή υποδοχή, καθώς και για την άριστη διεξαγωγή των εορτασμών του Αγίου Σεραφείμ.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Γεώργιος προσέφερε στον Πατριάρχη μια εικόνα του Αγίου Σεραφείμ, ενώ η Ηγουμένη της Μονής του Ντιβέγιεβο Γερόντισσα Σεργία έναν πίνακα του Καθεδρικού Ναού.


















































ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΡΟΜΦΑΙΑ