Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο


Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η ανάμνηση της ημέρας της κοιμήσεως του Αγίου Τύχωνα, Πατριάρχου Μόσχας.
Στον πανηγυρίζον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού στο Κρεμλίνο, τέλεστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.
Με τον Πατριάρχη συλλειτούργησαν οι Επίσκοποι Σολτσενογκόρσκι κ. Σέργιος, Ποντόλσκ κ. Τύχωνας, ενώ συμμετείχαν κληρικοί του Πατριαρχείου.
Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν Εκπρόσωποι της Ρωσικής Κυβέρνησης, ο Κυβερνήτης του Κρασνοντάρ, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, καθώς και πλήθος κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Πατριάρχης Μόσχας τέλεσε χειροτονία διακόνου, μοναχού της Αγίας Τριάδας της Λαύρας του Αγίου Σεργίου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πατριάρχης Κύριλλος, ο οποίος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή, ενώ αναφέρθηκε στον Ευαγγελισμό της θεοτόκου και στον Άγιο Τύχωνα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, όπως κάθε χρόνο, απελευθέρωσε μαζί με μαθητές λευκά περιστέρια από τα σκαλιά του Καθεδρικού Ναού.












ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΡΟΜΦΑΙΑhttp://www.romfea.gr/