Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΤΟ 40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΔΡΟΥ







Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ιερούργησε το πρωί της Κυριακής στο Καθολικό της Γυναικείας Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου, συμπαραστατούμενος από Παναχραντινούς Αδελφούς και Εφημερίους των γύρω περιοχών, και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της αοιδίμου Ηγουμένης, Μοναχής Ευγενίας.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στη ζωή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, ειπών ότι μας διδάσκει τη μετάνοια και ταυτόχρονα μας παρέχει τη διαβεβαίωση ότι ο Κύριος συγχωρεί και δέχεται τους πάντες, όταν έλθουν εις εαυτόν και μεταγνώσουν. Ανφέρθηκε, επίσης και στην ασκητική, φιλακόλουθη και αυστηρή ζωή της κεκοιμημένης Ηγουμένης Ευγενίας, η οποία διεφύλαξε τα κειμήλια της Ιεράς Μονής με περισσή μέριμνα και φροντίδα και μερίμνησε φιλοστόργως για τη μικρή Αδελφότητα.
Στη Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο παρέστησαν και Αδελφές από την Ιερά Μονή Πανοράματος Θεσσαλονίκης, οι οποίες πάντοτε αυτές τις μέρες από ετών ήρχοντο στην Ιερά Μονή, ως συνεργοί της Μοναχής Ευγενίας για τη Μεγάλη Εβδομάδα και την επερχομένη Πανήγυρι της Μονής, τις οποίες και ευχαρίστησε, όπως και τη Μοναχή Παρθενία, από την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου Τήνου, η οποία τα τελευταία χρόνια υπήρξε συναρωγός και συνδιάκονος στα της Ιεράς Μονής της μακαριστής Ευγενίας.

Μετά ταύτα, στο ταφείο της Μονής ετελέσθη τρισάγιο επί του τάφου της αειμνήστου Ηγουμένης.











































































ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥhttp://www.imsyrou.gr/