Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, ''Οφείλουμε όλοι μας να κρατήσουμε την πίστη μας, την ιστορία μας και την παράδοση μας…''Με την δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου εόρτασε την Θεομητορική εορτή και ημέρα της Εθνικής μας Παλλιγγενεσίας στον μεγαλοπρεπή Ναό της Ευαγγελιστρίας στη Χαλέπα Χανίων.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, συλλειτουργούντων πλήθους ιερέων και συμπροσευχούμενων εκατοντάδων πιστών.
Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, σήμερα εορτάζουμε ένα διπλό γεγονός, την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους μας από την αμαρτία, τον φόβο και την σκιά του θανάτου, αλλά ταυτόχρονα εορτάζουμε και την εθνική μας παλλιγγενεσία, την αρετή της ελευθερίας μας, η οποία προσέφερε τόσα στην ιστορία. Μία ιστορία που πολλοί θέλουν να ξεχάσουμε και να εξαφανίσουν παράλληλα οτιδήποτε ιστορικό υπάρχει το οποίο μας συνδέει ως πρόσωπα μέσα στην ιστορία. Γι΄αυτό σήμερα ακριβώς χρειάζεται να επαγρυπνούμε όλοι μας και να σκεφτόμαστε ότι η πορεία την οποία ακολουθούμε είναι μία πορεία η οποία χρειάζεται να έχει αγάπη, ειρήνη, ομόνοια, να έχει ελευθερία αλλά ταυτόχρονα να έχει επιμονή και στην πίστη μας αλλά και στην πατρίδα μας, διότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε όλοι μας και την ιστορία μας να κρατήσουμε και να συνεχίσουμε το δρόμο που χάραξαν οι προγόνοι μας. Οφείλουμε όλοι μας να κρατήσουμε την πίστη μας, την ιστορία μας και την παράδοση μας…Σήμερα που η Εκκλησία μας εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, εύχομαι, και εμείς καθημερινώς να ευαγγελίζουμε αυτά τα οποία βλέπουμε και ακούμε, όλα τα σωστά και αγαθά, απορρίπτοντας κάθε θλιβερό και αμαρτωλό. Και πάντοτε να λέμε το εξής, ‘’ τι αγαθον εποίησεν ο συνάνθρωπος μου και πως θα μπορέσουμε και εμείς να το πράξουμε στη ζωή μας! Τί κακόν εποίησε ο άλλος, χωρίς να τον κρίνουμε αλλά να μη πράξουμε το ίδιο κακό, και πάντοτε να προσευχόμαστε ο Θεός να τον ελεήσει…’’

Κατόπιν η καθιερωμένη παρέλαση έλαβε χώρα στον κεντρικό δρόμο της πόλεως μας.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥhttp://imka.gr/