Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β'

O Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' την Πέμπτη της Διακαινισίμου, 16 Απριλίου, θα πλεύσει προς Σίκινο και ενωρίς το απόγευμα θα τελέσει τον Πανηγυρικό Εσπερινό στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής.
Αμέσως μετά, με ταχύπλοο θα πλεύσει στη Μύκονο και θα προστεί του Πανηγυρικού Εσπερινού στον εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής-Μεγάλης Παναγιάς, στη Χώρα.
Την Παρασκευή της Διακαινισίμου, 17 Απριλίου, το πρωί, θα μεταβεί με ταχύπλοο στην Άνδρο και θα ιερουργήσει στο Καθολικό της Πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής-Αγίας, στην περιοχή Μπατσίου.
Ακολούθως, θα μεταβεί, μέσω Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στις Σέρρες, προσεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου, όπου θα παραστεί κατά την υποδοχή της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις, που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Σερρών για το ανακηρυχθέν υπ` αυτής "Έτος των Νεομαρτύρων", το Σάββατο και την Κυριακή, 18 και 19 Απριλίου.
Σημειώνεται ότι στην παρουσιαζομένη στις Σέρρες Έκθεση Εικόνων των Αγίων Νεομαρτύρων, η Ιερά Μητρόπολη Σύρου συμμετέχει με δύο περίπυστες εικόνες, του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του Χιοπολίτου, της πρώτης, που ιστορήθηκε στην ελεύθερη Ελλάδα, 40 χρόνια μετά το μαρτύριό του, και φυλάσσεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως, και του Αγίου Νεομάρτυρος Μανουήλ του Κρητός, που φυλάσσεται στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Μυκόνου.