Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Η ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ

Δισαρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε απόψε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, με τη συμμετοχή όλων των Ιερέων της Τήνου.
Συνευχόμενοι ήσαν, πλήθος προσκυνητών από το εξωτερικό και την Ελλάδα, ο Έπαρχος Τήνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής και οι Προϊστάμενοι των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β' καλωσόρισε τον κ. Μελίτωνα με λόγους τιμής και σεβασμού εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής και ευχήθηκε η Μεγαλόχαρη Παναγία να ευαγγελίζεται πάντοτε στην καρδία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, των Αρχιερέων του Θρόνου, των Κληρικών και των Ελλήνων που παραμένουν στην Πόλη, φύλακες της παρακαταθήκης Εθνοιερομαρτύρων και Ηρώων, πάντοτε ευαγγέλια χαράς.
Ο κ. Μελίτων στην εμπνευσμένη ομιλία του ευχαρίστησε τον κ. Δωρόθεο και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής και αναφέρθηκε με λόγο Θεολογικό και Πατερικό στο σωτηριώδες γεγονός του Ευαγγελισμού, με ιδιαίτερη αναφορά στην Τήνο και τη σημασία της Ευρέσεως της αγίας Εικόνος την ώρα της ενάρξεως του Εθνικού Αγώνα.
Αύριο θα τελεσθή Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία , προεξάρχοντος του κ. Μελίτωνος.
Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού