Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Πατέρα μας κ. Δωροθέου Β’, οι ενορίτες του Ι. Μητρ. Ναού της Μεγάλης Παναγιάς, έλαβαν ιδιαιτέρα ευλογία από την προσκόμιση του ιερού λειψάνου της Αγίας Προμήτορος Άννης διά των τιμίων χειρών του πολυσεβάστου Γέροντος Πανοσιολ Αρχιμ. Ευδοκίμου Φραγκουλάκη, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου - Αγ. Παντελεήμονος Άνδρου, ο οποίος και ετέλεσε την Ακολουθία της Α' στάσης των Χαιρετισμών της Θεοτόκου.
Πριν την απόλυση ο ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, πρωθιερεύς του Ναού,  καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο για την ευλογία που προσκόμισε στην ενορία και στη Μύκονο, στην συνέχεια ο Άγιος Καθηγούμενος ομίλησε διδακτικώτατα και με απλότητα για τον πανσεβάσμιο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου και διένειμε στους πιστούς εικόνες
Σύσσωμος ο λαός της Μυκόνου συνόδευσε το πρωί του Σαββάτου την ιερά Εικόνα της Παναγίας Τουρλιανής από το ομώνυμο Μοναστικό Ενδιαίτημά της στην Άνω Μερά στην πόλη της Μυκόνου, στην οποία, κατά το πολυαιώνιο έθος παραμένει,εναλλάξ κατ` έτος, σε ένα από τους τρεις Ενοριακούς της Ναούς, μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.
Νωρίτερα, είχε τελεσθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Τουρλιανής Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' , ο οποίος και προεξήρχε της τριώρου λιτανευτικής πορείας.
Η υποδοχή της ιεράς Εικόνος έγινε προ του νεοκλασικού Δημαρχείου της Μυκόνου, μερίμνη του Πρωθιερέως του φιλοξενούντος εφέτος αυτήν Ι. Μητροπολιτικού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής, Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού, επί προευτρεπισμένης εξέδρας, στην οποία τελέσθηκε δέηση και υποδοχή, ωσαύτως, τιμίου Λειψάνου της Αγίας Προμήτορος Άννης, κομισθέντος από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου, διά χειρών του Ηγουμένου αυτής, Αρχιμ. Ευδοκίμου Φραγκουλάκη.
Εκ μέρους των πολιτών της Μυκόνου, την αγία εικόνα υπεδέχθη ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκάς, ο οποίος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στο έθιμο της καθόδου της, συνεχάρη τους Μυκονίους για την εμμονή τους στην τήρηση των παραδόσεων και ευχήθηκε για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή.
 "Κάθε μέρα η Εκκλησία αναγγέλλει και εορτάζει και μία νίκη! Σήμερα, η καθόλου Εκκλησία εορτάζει και τιμά τη νίκη ενάντια στο ψεύδος και τις αιρέσεις"!
Με αυτά τα λόγια νοηματοδότησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' τη σημερινή Κυριακή της Ορθοδοξίας, απευθυνόμενος προς το πολυπληθές Εκκλησίασμα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής Μυκόνου, στον οποίο και ιερούργησε.  Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' προέστη της πανδήμου λιτανεύσεως των ιερών εικόνων και των τριών Ενοριών της Χώρας Μυκόνου, στους γραφικούς δρόμους της, με αφετηρία τον ιστορικό πάλαι ποτέ Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Ελένης Κάστρου, στον οποίο φυλάσσονται περίπυστες ιερές εικόνες.