Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β` ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ : "ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ"

Ο Σεβασμιὼτατος κ. Δωρόθεος Β' ευλόγησε σήμερα το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην πόλη της Μυκόνου, την Αγιοβασιλειόπιττα των Κατηχητικών ΣΧολείων της νήσου, παρουσία πλήθους παιδιών Λυκείου, Γυμνασίου, Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, με τους γονείς και τους οικείους τους, του Επάρχου κ. Πρίγκου, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κ. Κουκά και Δημοτικών Συμβούλων, της υποψηφίας Βουλευτού κας Αικ. Μονογιού, του Γενικού Διευθυντή Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού, των Εφημερίων Εμμανουήλ Γαλανάκη και Ιουστινιανού Τζορντάν και των διακόνων της Μυκόνου.
Ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Μαραγκός, στην εισαγωγική προσλαλιά του αναφέρθηκε στο επιτελούμενο από τα Κατηχητικά Σχολεία Μυκόνου ιεραποστολικό έργο.
Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Υπεύθυνο του Κατηχητικού έργου στη Μύκονο και τους συνεργάτες του για τη μεγάλη επιτυχία της ιεραποστολικής αυτής προσπάθειας,που, με τη βοήθεια του Θεού σημειώνεται σε ένα νησί, με τόσες αντικειμενικές δυσχέρειες. Τόνισε, μάλιστα, ότι η παρουσία τόσων παιδιών στη σημερινή εκδήλωση αποτελεί ουσιαστικά και τη σφραγίδα της διαπίστωσης ότι ο Λόγος του Θεού σπείρεται με επιτυχία στην ψυχή των παιδιών και καρποφορεί, αφού, όπως είναι γνωστό, αν ένας ακροατής δεν ικανοποιηθεί από τους λόγους,που άκουσε, δεν θα επανέλθει.  
Απευθυνόμενος στα παιδιά, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' τόνισε χαρακτηριστικά: "Στα μάτια σας βλέπω ζωντανή την ελπίδα...Σε όσους με ρωτούν πώς βλέπω το μέλλον του τόπου και της Πατρίδας μας συνιστώ να σας κοιτάξουν κατάματα, για να διαπιστώσουν την αλήθεια, την αποφασιστικότητα, τα όνειρα, την ελπίδα και την αγωνιστικότητά σας για ένα καλύτερο αύριο."
Τέλος, ευχὴθηκε στα παιδιά και σε όλους τους παρισταμένους για το νέο έτος και διένειμε ευλογίες.