Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Υποδοχή Τίμιας Κάρας Αγίου Παντελεήμονα στους Αγίους Τριμιθιάς (ΦΩΤΟ)

 Γράφει ο Λουκάς Παναγιώτου

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε, σήμερα το απόγευμα, στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στους Αγίους Τριμιθιάς, η επίσημη υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου.

Η έλευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος, η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της ερανικής επιτροπής ανεγέρσεως του παρεκκλησίου της Υπαπαντής του Κυρίου και του Αγίου Πορφυρίου της κοινότητας Ασκά, συνιστά μεγίστη τιμή και ευλογία, για τον τόπο μας.

Την Τιμία Κάρα, μετέφεραν στην Κύπρο αδελφοί της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου και την υποδέχθηκε, στην είσοδο του ιερού Παρεκκλησίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού της περιοχής.

Μετά την εν πομπή είσοδο στον ναό πραγματοποιήθηκε Δέηση και στην συνέχεια τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός και Αγρυπνία.

Το τίμιο Θησαύρισμα θα παραμείνει για προσκύνηση από τους πιστούς μέχρι την Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014. Ο ναός θα είναι ανοικτός από τις 7:00πμ μέχρι τις 10 μμ και θα γίνονται Ακολουθίες καθημερινά.