Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΦΕΤΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ.

Με τη λὴξη της τέταρτης περιόδου, στην οποία συμμετείχαν κορίτσια 11-13 ετών, υπό την ευθύνη και επίβλεψη των Ομαδαρχών κ. Κωνσταντίνου Χρυσοστόμου και κας Ελένης Τσιρδήμου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η εφετινή Κατασκηνωτική περίοδος στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Ιερά Μονή Τρομαρχίων Άνδρου.

Στην τελευταία κατασκηνωτική περίοδο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν αξιοθέατα και προσκυνήματα της Άνδρου, όπως το ελαιοτριβείο του κ. Χελμή, το σπήλαιο του Αλαδινού, το Ενετικό κάστρο στο Κοχύλου, το μονοπάτι στη θέση Πιθάρα, το ψηφιακό Μουσείο του Θεόφιλου Καῒρη, το Ναυτικό Μουσείο, το Γιοφύρι της Αγάπης στο Επισκοπειό , το Νερόμυλο στο Έξω Βουνί, και τις Ιερές Μονές της Αγίας Μαρίνας, Ζωοδόχου Πηγής- Αγίας, Παναχράντου, στην οποία ευχήθηκαν στον Γέροντα, π. Ευδόκιμο, για την ονοματική του εορτή, καθώς επίσης και τις Ιερές Μονές της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου του Αγίου Νικολάου και τον Ιερό Ναό Παναγιας Κουμούλου, στις Μαίνητες.
Επίσης, συμπροσευχήθηκαν στη Θεια Λειτουργια στον Ιερό Ναό Παναγίας Θεοσκεπάστου και παρακολούθησαν Παρακλήσεις στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κόρθι και στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Πίσω Μεριά.

Επίσης, παρακολούθησαν την Ακολουθία του Εσπερινού στην Ιερά Μονή Τρομαρχίων, μετά τον οποίο όσα παιδιά ήθελαν συμμετείχαν στο Μυστήριο της Εξομολογήσεως, από τον π. Ηλία Πετράκη.

Την Κυριακή, 3 Αυγούστου, εκκλησιάσθηκαν στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, όπου δέχθηκαν τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολυκάρπου και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τον κτήτορα και αναστηλωτή της Ιεράς Μονής κ. Ελευθέριο Πολέμη για τη δωρεά του προς την Κατασκήνωση ψυγείου, που λειτουργεί με υγραέριο.

Οι ομαδάρχες Κωσταντίνος Χρυσοστόμου και Ελένη Τσιρδήμου