Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

"Η ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ- ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΣ ΤΟΜΟΣ"

Γράφτηκε από τον/την κ. Αλέξανδρο Μαρκουίζο

Παρουσία πλήθους Ανδρίων, πραγματοποιήθηκε στους φιλόξενους χώρους του Ξενοδοχείου "ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ", στη Χώρα της Άνδρου, η παρουσίαση του Χαριστήριου Τόμου "Η ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ", που περιλαμβάνει τις Εισηγήσεις που κατατέθηκαν στην πραγματοποιηθείσα το 2013 Ημερίδα, για την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου.

Ομιλητές κατά την παρουσὶαση του Τόμου, που εξέδωσαν οι Εκδόσεις "Γκούντεμπεργκ" και επιμελήθηκε ο Δημοσιογράφος κ. Διαμαντής Μπασαντής, ήταν ο Σεβασμιὼτατος κ. Δωρόθεος Β' , οι κ.κ. Γιάννης Μαμάης και Διαμαντής Μπασαντής και ο Εφημέριος Γαυρίου και Ηγουμενοσύμβουλος π. Ιωάννης Στάμος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη διαχρονική και πολυεπίπεδη προσφορά των Μοναστηριών στην Άνδρο και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του θρησκευτικού και εθνικού συναισθήματος και την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού.

Την Εκδήλωση, προς την οποία απηύθυνε χαιρετισμό και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Άνδρου κ. Σουσούδης, επέλεξε ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Παναχράντου, Αρχιμ. Ευδόκιμος Φραγκουλάκης.

Ενωρίτερα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' συναντήθηκε με τα παιδιά της Β' Κατασκηνωτικής περιόδου στην Ι. Μονή Τρομαρχίων Άνδρου, τα οποία τον ευχαρίστησαν για τα όσα ψυχαγωγικά παιχνίδια τους απέστειλε και δέχτηκαν την ευλογία του