Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Συνάντηση Πάπα και Οικουμενικού Πατριάρχη στο Όρος των Ελαιών.

Σε θερμή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η Τρίτη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, το απόγευμα της Δευτέρας, στο ησυχαστήριο του εκάστοτε Πατριάρχη Ιεροσολύμων, στην Μικρή Γαλιλαία, του Όρους των Ελαιών στα Ιεροσόλυμα. Ήταν η ανταποδοτική επίσκεψη του Πάπα προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, με την ολόθερμη φιλοξενία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδέχθηκε τον Πάπα στην αυλή της Πατριαρχικής κατοικίας και μαζί περπάτησαν μέχρι την είσοδο της όπου ανέμενε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, με τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος και τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης, για να καλωσορίσει τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Λίγο νωρίτερα είχε υποδεχθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Αμέσως μετά ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχαν κατ’ιδίαν συνάντηση στο σαλόνι, εκεί όπου πριν 50 χρόνια είχε πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Πατριάρχη Αθηναγόρα με τον Πάπα Παύλο Στ. 

Μετά την 20λεπτη κατ ιδίαν συνάντησή τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρουσίασε τους Αρχιερείς που τον συνοδεύουν ενώ ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων προσέφερε στους υψηλούς φιλοξενούμενους του από μια περίτεχνη αγιογραφία που απεικονίζει τον Πανάγιο Τάφο και τον Αναστάντα Χριστό. Ο Πάπας προσέφερε στον Πατριάρχη Θεόφιλο και σε όλους τους Αρχιερείς από έναν επιστήθιο σταυρό. Με την συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκαν και οι επαφές των Προκαθημένων της Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε ανάμνηση εκείνης της πρώτης συναντήσεως - ύστερα από πέντε αιώνες σιωπής - των προκατόχων τους Αθηναγόρα και Παύλου Στ, πριν 50 χρόνια στα Ιεροσόλυμα.





Αναδημοσίευση από AMEN.GR