Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

H ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου, ο ιερός Κλήρος της περιοχής Διονύσου και ο ευσεβής λαός της Ενορίας του Ι. Ναού του Αγίου Διονυσίου υπεδέχθησαν εχτές το βράδυ στα προπύλαια του Ναού την τιμία Κάρα του Αγίου και Ιαματικού Παντελεήμονος, την οποία διεκόμισε εκεί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' από την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος-Παναχράντου Άνδρου, συνδευόμενη από τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Ευδόκιμο και τον αδελφό της Μονής, Αρχιμ. Αέτιο.

Η τιμία Καρα θα παραμείνει για λίγες μέρες στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, προς ενίσχυση, ευλογία και αγιασμό των προσκυνούντων αυτήν πιστών, ύστερα από σχετικό αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου, το οποίο, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην αντιφώνησή του, δεν ήτο δυνατόν να μη γίνει αποδεκτό, δεδομένου ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος είναι αγαπητός του φίλος και εκλεκτό μέλος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, κεκοσμημένος με χαρίσματα και αρετές.

Μετά την υποδοχή της τιμίας Κάρας, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθεου Β', τον οποίο, στην προσφώνησή του ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος.

Την άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων επιμελήθηκε ο δραστήριος Πρωθιερεύς του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου, Πρωτοπρ. Ευθύμιος Μουζακίτης.