Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ


Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και ιερά κατάνυξη η πόλη της Λεμεσού υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος απο την Ιερά Μονή Παναχράντου της νήσου Ανδρου. 
Η Τιμία Κάρα αφίχθηκε στη πόλη της Λεμεσού κατόπιν παρακλήσεως του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου και του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Φιλοθέου προιστάμενου του Μητροπολιτικού Ναού προς το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ΄Σύρου Άνδρου κ. Δωρόθεο Β΄ και ειδικής αδείας του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Μονής Γέροντος Ευδοκίμου για να εξέλθει απο τη Μονή. 
Την Τιμία Κάρα συνοδεύουν στο νησι οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Αέτιος και Φιλάρετος. 
Η υποδοχή πραγματοποίηθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής απο τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμάθούντος κ. Νικόλαο, τον ευσεβή κλήρο της πόλεως και πλήθος λαού. Στην συνέχεια τελέσθηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστατου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. 
Η χορωδία της Μητροπόλεως "Ρωμανός ο Μελωδός" έψαλλε με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια.
 Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε περιφορά της Τιμίας Κάρας σε παρακείμενους δρόμους της ενορίας και η φιλαρμονική της Αστυνομίας Κύπρου παιάνιζε καθ' όλη τη διάρκεια της περιφοράς.
Ανήμερα της εορτής, της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο. 
Ο Πανιερώτατος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου Άνδρου κ. Δωρόθεο Β' και τον Άγιο Καθηγούμενο για τη μεγάλη ευλογία της έλευσης της Τιμίας Κάρας στη πόλη της Λεμεσού. 
Την Κυριακή της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος. Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στη Λεμεσό μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου.