Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

«Διάλογος για την αναμόρφωση της μεθοδολογίας της Κατήχησης, στην Εκκλησία της Ελλάδος»

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος με την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος οργανώνει τριήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, με γενικό θέμα:

«Διάλογος για την αναμόρφωση της μεθοδολογίας της Κατήχησης, στην Εκκλησία της Ελλάδος».
        
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 31 Αυγούστου έως την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, στις Ροβιές. 
        
Η επίσημη έναρξη θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 31 Αυγούστου ώρα 5.30, με την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Νικολάου, Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής και  Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος φιλοξενεί και το Συνέδριο.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν 100 σύνεδροι, κληρικοί και λαϊκοί από 45 Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
        
Την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα παρουσιασθεί η κεντρική εισήγηση, από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Πολύκαρπο Μπόγρη, Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής, με θέμα: «Διάλογος για την αναμόρφωση της μεθοδολογίας της Κατήχησης, στην Εκκλησία της Ελλάδος», ενώ την επομένη θα γίνουν οι ομάδες εργασίας όπως φαίνονται στην συνέχεια.
ΟΜΑΔΑ 1η
« Οι κοινωνικές συνθήκες του 21ου αιώνα ως πρόκληση για την Κατήχηση και για τον ρόλο του κατηχητή ».

ΟΜΑΔΑ 2η
« Η κατηχητική ομάδα του κατηχητή - μία πρόκληση στο σημερινό μεταβαλλόμενο περιβάλλον - ποιά τα χαρακτηριστικά της (επιρροή από το κοινωνικό περιβάλλον και τις ανάγκες που δημιουργούνται μέσα σ΄ αυτό ».

ΟΜΑΔΑ 3η
« Το κατηχητικό μάθημα και η ανάγκη προσαρμογής του στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και απαιτήσεις του περιβάλλοντος του παιδιού (οικογενειακό, σχολικό περιβάλλον )».

ΟΜΑΔΑ 4η
« Οι διάφορες συνθήκες που αποτελούν τροχοπέδη στην πραγματοποίηση ενός κατηχητικού μαθήματος ».

ΟΜΑΔΑ 5η
« Η κατηχητική περίοδος και σχεδιασμός της στα δεδομένα του 21ου αιώνα ».

ΟΜΑΔΑ 6η
« Η αποτίμηση του Συνεδρίου και οι ενέργειες για την συνέχισή του ως τρόπος δικτύωσης μεταξύ των Κατηχητών ».