Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Δελτίο Τύπου I.M Σύρου 28ης Μαϊου 2012.


sima

Την Κυριακή, 27 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος έπλευσε προς την ιερά νήσο ΤΗΝΟ και το απόγευμα τέλεσε τα Θυρανοίξια του ι. Παρεκκλησίου της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο χωριό Τριαντάρος.

Ακολούθως, εχοροστάτησε κατά τον Εσπερινό, που τελέσθηκε στο Καθολικό της Ι. Μονής Κεχροβουνίου, επί τη λήξει των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής όλων των Ενοριών της νήσου, παρουσία πλήθους πιστών. Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική προσφορά για την τοπική Εκκλησία των κυριών και κυρίων, που έχουν τον ιεραποστολικό ζήλο της μελέτης και ερμηνείας των Αγιογραφικών Λογίων και συνεπικουρούν το έργο των Εφημερίων για την οικοδομή στις ψυχές των ανθρώπων του Ευαγγελικού Λόγου, συνεχάρη και ευχαρίστησε το πολυπληθές ακροατήριο των πνευματικών αυτών συνάξεων και ευχήθηκε ο Λόγος του Θεού, που σαν σπόρος εσπάρη στις καρδιές τους, να καρπογονήσει και να αποτελέσει πηγή σιτοδότιδα και για ψυχές άλλων ανθρώπων.


Μετά ταύτα, μετέβη στην περιοχή Άβδος και ευχήθηκε στον εκεί παρεπιδημούντα Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο τον Τήνιο για την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, στη μνήμη του οποίου έχει ανεγείρει, ιδίαις δαπάναις, ιερόν παρεκκλήσιον.
Το εσπέρας έπλευσε προς ΜΥΚΟΝΟ.

Σήμερα, Δευτέρα, 28 Μαΐου, το πρωί, τέλεσε τα Θυρανοίξια του ι. Παρεκκλησίου των Αγίων Γεωργίου και Θεοδώρων, στην περιοχή «Ελιά».

Την Τρίτη, 29 Μαΐου, θα τελέσει τα Θυρανοίξια του ι. Παρεκκλησίου του Ταξιάρχου Μιχαήλ, στη Χώρα Μυκόνου.

Την Τετάρτη, 30 Μαΐου, θα επιτρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Το Σάββατο, 2 Ιουνίου, θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό Γενέσεως της Θεοτόκου Χρούσσων.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής, θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στην Ποσειδωνία.

Το μεσημέρι, θα πλεύσει προς ιερά νήσο ΤΗΝΟ.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 28 Μαῒου 2012