Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ - ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ.



Το πρωί της Παρασκευής 13 Απριλίου 2018 στο καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Ζωοδόχου Πηγής στο Μπατσί της Άνδρου, τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του πολιού γέροντος Ευδοκίμου καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου - Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου ιερουργούντος, συμπαραστατούμενου υπό των Παναχραντινών πατέρων και πατέρων από τις ενορίες της νήσου. 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη η παραδοσιακή τράπεζα στους χώρους της Ιεράς Μονής την επιμέλεια της οποίας είχε ο πατήρ Αέτιος ο οποίος συνόδευσε τον γέροντα από το πρωί της παραμονής για να μαγειρέψουν. Μέγα πλήθος προσκυνητών κατέκλυσε το ιστορικό μοναστήρι τόσο ανήμερα όσο και κατά την παραμονή για τον πανηγυρικό εορτασμό, μεταξύ των οποίων ήταν ο δήμαρχος Άνδρου κ. Σουσούδης και ο έπαρχος Άνδρου κ. Λοτσάρης καθώς και εκδρομείς από τα Γιαννιτσά με επικεφαλής τον π. Καλλίνικο καθώς και από την Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω με επικεφαλής τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Μάξιμο.
Το μοναστήρι φόρεσε τα γιορτινά του για να υποδεχτεί τους προσκυνητές και η γερόντισσα Παρθενία μαζί με τη Παναρέτη μοναχή και τις μοναχές Ολυμπιάδα και Θεοσέμνη από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πανοράματος Θεσσαλονίκης που ήρθαν για να συνδράμουν, ακούραστα διηκόνησαν τόσο στην εκκλησία όσο και στους λοιπούς χώρους τους αναρίθμητους επισκέπτες οι οποίοι ήταν ασυγκρίτως περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά.
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ(ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ)