Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Γ΄ ΣΤΑΣΗ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟ, ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΕΤΙΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΕΤΟΚΟΡΦΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ.





(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ)
Το πρωί της Παρασκευής 9 Μαρτίου 2018 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναχράντου τελέστηκε η προηγιασμένη Θεία Λειτουργία μετ' Αρτοκλασίας στην μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων υπό του πατρός Αετίου ο οποίος είχε τα ονοματήρια του με τη συμπροσευχητική παρουσία του πατρός Αντωνίου Χορευτή και του πατρός Δημοσθένη Μοναχού και πλήθους φίλων που έσπευσαν να ευχηθούν. Στο αναλόγιο διηκόνησε ο Κωστής Χριστοδούλου από το Κοχύλου. Ακολούθησε το παραδοσιακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι και γεύμα στην κατάμεστη τράπεζα της Μονής στην οποία παρακάθισαν μεταξύ άλλων η γερόντισα Παρθενία της Ιεράς Μονής της Αγίας Ζωοδόχου Πηγής Μπατσίου, η μοναχή Παναρέτη και οι αδερφές μοναχές από το Πανόραμα που ήρθαν για το μνημόσυνο της γερόντισας Ευγενίας, η πολιτευτής Κυκλάδων κ. Αικατερίνη Μονογιού, ο έπαρχος Άνδρου κ. Λοτσάρης, ο αντιδήμαρχος κ. Ιάκωβος Σκόρδος, ο κ. Χρήστος Βουραζέρης, ο κ. Δημήτρης Λάσκαρης, ο νέος Λιμενάρχης, ο διοικητής των Τ.Ε.Α. και ο διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Χρήστος Παπαιωάννου και πολλοί εκλεκτοί φίλοι της Μονής και του πατρός Αετίου. 
Το απόγευμα της Παρασκευής το μοναστήρι υπεδέχθη προσκυνητές από όλη την Άνδρο που ανέβηκαν στο όρος των Γερακώνων για την εορτή του πατρός Αετίου και για την  Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών που τελέστηκε υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου-Αγίου Παντελεήμονος  Αρχιμ. Ευδοκίμου. 
Μετά το πέρας της Ακολουθίας προσεφέρθη το παραδοσιακό Παναχραντινό κέρασμα στο αρχονταρίκι. Στα χείλη όλων εκτός από τις ευχές προς τον εορταζόμενο αδερφό  ήταν μονίμως ο θαυμασμός για το εκκλησάκι των Αγίων Σαράντα, το μοναδικό αυτό ιστορικό μνημείο που τελεί υπό αναστήλωση και τον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε χθες το απόγευμα.