Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Η ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ





Με ιδιαίτερη κατάνυξη και παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου. Προηγουμένως στα προπύλαια του Ναού έγινε η υποδοχή της τιμίας και μυροβλύζουσας κάρας του Αγίου Παντελεήμονος την οποία προσεκόμισε στην ενορία μας ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου και Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου, Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος Φραγκουλάκης, με την ευχή και άδεια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δωροθέου Β’.

Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος, προ του τέλους της Θ. Λειτουργίας ομίλησε διδακτικότατα για τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας και ο Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, Πρωθιερεύς του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου και Δήλου, ανταπαντώντας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Σύρου, Μυκόνου και Δήλου, κ. Δωρόθεο Β’ για την παρασχεθείσα άδεια μεταφοράς της Τιμίας κάρας του Αγίου Παντελεήμονος στην ενορία του Μητρ. Ναού της Μεγάλης Παναγιάς που φιλοξενεί για την φετινή περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής το ιερό και περίπυστο εικόνισμα της Παναγίας της Τουρλιανής από την Άνω Μερά καθώς και τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ευδόκιμο για τους λόγους αγάπης και την προσευχητική παρουσία του. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας διενεμήθησαν στους πιστούς τα λουλούδια του Σταυρού.


Παρουσία πλήθους πιστών και του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου και Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου, Αρχιμ. Ευδοκίμου τελέσθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό στον Ιερό Μητρ. Ναό της Μεγάλης Παναγιάς που φιλοξενεί για την φετινή περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής το ιερό εικόνισμα της Παναγίας της Τουρλιανής από την Άνω Μερά.

Ο Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, Πρωθιερεύς του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου και Δήλου, ομίλησε με θέμα «Μεταστροφή και Μετάνοια», ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, κ. Δωρόθεο Β’ για την παρασχεθείσα άδεια μεταφοράς της Τιμίας κάρας του Αγίου Παντελεήμονος καθώς και τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ευδόκιμο.
















ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ Ι.Μ.ΣΥΡΟΥ