Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ME ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΗΛΙΟ ΛΟΥΣΜΕΝΟ ΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ



Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα, εν πληθούση εκκλησία, στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Φιλίππου Μπατσίου, νήσου Άνδρου, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονή Παναχράντου, Αρχιμ. Ευδόκιμο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο και Κληρικούς της Άνδρου, με την προσευχητική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών των Σχολείων της περιοχής Μπατσίου, της Αντιδημάρχου Άνδρου, του Επάρχου Άνδρου, Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητού της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου, των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Μπατσίου και Γαυρίου, των Διευθυντών των Υπηρεσιών της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, των επί τιμή Δημάρχων Υδρούσας κ.κ. Ιωσήφ Ψήτου και Κυριάκου Θωμά και των Πολιτευτών Κυκλάδων κας Μονογυιού και κ. Χριστόπουλου.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στο καθήκον κάθε ανθρώπου να διακονεί με αποστολικό ζήλο την κοινωνία από τη θέση στην οποία είναι ταγμένος, ώστε πάντοτε να φέρει καρπούς, όπως εκαρποφόρησε και η προσπάθεια των Αποστόλων, οι οποίοι διεσπάρησαν σε όλο τον κόσμο, κηρύττοντες Ιησού Χριστό Εσταυρωμένο και εκ νεκρών Αναστάντα, τον καρπό του έργου των οποίων απολαμβάνει σήμερα η Εκκλησία και εμείς, και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Νικόλαο Ζαχαρώδη, για τη διακονία του, και τους Επιτρόπους και Ιεροψάλτες, για την οργάνωση της Πανηγύρεως.
Ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς Εικόνος του Αγίου Φιλίππου, πλαισιουμένη από τους μαθητές και τη Φιλαρμονική του Δήμου Άνδρου.











































ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ Ι.Μ.ΣΥΡΟΥ