Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β' ΣΤΗ ΣΙΚΙΝΟ, ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.


Ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β' , συνοδευόμενος από τον Αρχιδιάκονό του Αλέξιο, κατέπλευσε το μεσημέρι του Σαββάτου προερχόμενος από τη Σύρο, στη Σίκινο, στην άγονη γραμμή της οποίας ήταν οι μόνοι που αποβιβάστηκαν.
Το απόγευμα επεσκέφθη προσκυνηματικώς τη γυνακεία Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, συνοδευόμενος από τους Εφημερίους της Σικίνου Σπυρίδωνα και Θεόδωρο, και συνομίλησε με την υπεύθυνη Γερόντισσα Μυροφόρα, την οποία συνεχάρη για την προσπάθεια,που με φιλόθεη διάθεση και δύναμη καταβάλει,προκειμένου να αναδείξει το τρισαιώνιο αυτό μοναστικό ενδιαίτημα, κτίσμα του Αγίου Ανθίμου, του Κουρούπλη, του Κεφαλλήνος, του “Τυφλού”.Το πρωί της Κυριακής,ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παντανάσσης-Τιμίου Σταυρού συμπαραστατούμενος από τους δύο Εφημερίους της νήσου, παρουσία του Δημάρχου Σικίνου κ. Βασιλείου Μαράκη, της Υπευθύνου της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Μοναχής Μυροφόρας, Εκπαιδευτικών και μαθητών των ολιγάριθμων Σχολείων και των Σικινίων πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην ομιλία του αναφέρθηκε, εξ αφορμής της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής, στην πίστη και τη θεολογική διάσταση των θαυμάτων του Κυρίου, που αφορά στην ψυχοσωματικη ενότητα του ανθρώπου .
Συνεχάρη τους δύο Εφημεριους του νησιού, πατέρες Σπυρίδωνα και Θεόδωρο, τους εκπαιδευτικούς, που διακονούν με ιεραποστολικό και θυσιαστικό φρόνημα στο μικρό και απομεμακρυσμένο αυτό νησί, και τους ευχήθηκε δύναμη στο έργο τους, και ευχαρίστησε τους Σικινίους πιστούς για την αγάπη τους προς την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής και τη συμπαράστασή τους προς τη Μοναχή Μυροφόρα, η οποία εδώ και ένα χρόνο τώρα προσπαθεί για την αναβίωση σ`αυτήν Μοναστικής Αδελφότητος.ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ Ι.Μ.ΣΥΡΟΥ