Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΟ 401 ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ



Συγκινητική υποδοχή επεφύλαξαν σήμερα το μεσημέρι ο Διοικητής του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Υποστράτηγος Υγειονομικού κ. Κωνστ. Φιλιππάκης με τους συνεργάτες του, ο Ταξίαρχος, Διευθυντής Υγειονομικού και επικεφαλής των Στρατιωτικών Ιατρών, κ. Παναγιώτης Κοτυλέας,επικεφαλής των και ο Εφημέριος του Νοσοκομειακού Ναού του Αγίου Παντελεἠμωνα ,Αιδεσιμολ. Ευάγγελος Λιάπης,Ταγματάρχης, στην τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος, η οποία διεκομίσθη από την Άνδρο, διά του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου Αρχιμ. Ευδοκίμου, και εναπετέθη στο Ναό διά χειρών του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄.
Στην τελετή της υποδοχής, την οποία πλαισίωσαν, αποδίδοντας τιμές, η Φιλαρμονική του Στρατού και Στρατιωτικό άγημα, παρόντες ήσαν ιερείς, στρατωτικοί και εξ άλλων περιοχών των Αθηνών, νοσηλευόμενοι και συγγενείς των ασθενών, νοσηλευτές, ο Ευρωβουλευτής κ. Ελευθ. Συναδινός, ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρης, και πολλοί πιστοί.
Άμα τη αφίξει του ιερού Λειψάνου, τελέσθηκε δοξολογική δέηση, μετά το πέρας της οποίας προσεφώνησε και ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ ο Διοικητής του Νοσοκομείου, ο οποίος αναφέρθηκε και στον Άγιο Παντελεήμονα, η κάρα του οποίου διεκομίσθη σήμερα, και στον αύριο εορταζόμενο Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, λείψανα του οποίου φυλάσσονται στον Ιερό Νοσοκομειακό Ναό, λέγοντας ότι και οι δύο αυτοί Άγιοι ξεκίνησαν από την Καππαδοκία, και ο πρώτος μαρτύρησε τα χρόνια των διωγμών, ενώ ο δεύτερος έζησε το μαρτύριο της προσφυγιάς το 1923 και μετέστη το 1924, τονίζοντας ότι η ζωή μας χρειάζεται ανδρεία, για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες της.
Ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στην ιστορία της Ιεράς Μονής Παναχράντου, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄ για την παρασχεθείσα άδεια, το Διοικητή για την πρόσκληση, και υπογράμμισε ότι ο Άγιος συνάδελφός του ιατρόςεπισκέπτεται σήμερα το Νοσοκομείο και τον παρακαλούμε να σκορπίσει αφθονοπάροχη ευλογία σε όλους και ιδιαίτερα στους ασθενείς, υπενθυμίζοντας μια θυμόσοφη ρήση του λαού μας, "η φτώχεια κι η ανέχεια σ' ένα παλάτι μπήκαν, και βρήκαν την ασθένεια κι' αμέσως ξαναβγήκαν".
Το απόγευμα, στις 6 θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, μετά το πέρας του οποίου η Τιμία Κάρα θα περιέλθει στους θαλάμους των ασθενών.






















































ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ Ι.Μ. ΣΥΡΟΥ