Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ KAI ΠΕΡΙΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ


Πανηγυρικώς και περιλάμπρως εόρτασε απόψε ο Πανίερος Ναός της Ευαγγελιστρίας τη μεγάλη Θεομητορική Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Του εορτίου Εσπερινού προέστη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δωρόθεος Β' συμπαραστατούμενος υφ' όλου του Κλήρου της Τήνου, με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών από όλη την Ελλάδα και την παρουσία του Επάρχου Τήνου, του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως και Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Τήνου, του Αντιπροέδρου και μελών της Διοικούσης Επιτροπής, διατελεσάντων Επιτρόπων, του Προέδρου της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων και των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου.

Προ του πέρατος του Εσπερινού εκήρυξε ο Α' Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου οδού Βουλιαγμένης Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος, αναφερθείς με θεολογικό λόγο στην πρώτη Εύα, ως αφορμή διάσπασης των ανθρώπων μεταξύ τους, αλλά και με τον Θεό και της δευτέρας Εύας, της Παναγίας, η οποία ένωσε τους ανθρώπους μεταξύ τους και με με τον Θεό.

Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί του Πανιέρου Ναού της Ευαγγελιστρίας υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Την επιμέλεια της πανηγύρεως είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Φανερός.























ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ Ι.Μ.ΣΥΡΟΥhttp://www.imsyrou.gr/