Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΩ ΔΕΥΤΕΡΑΣ



Μέσα στα πλαίσια της παραμονής και της προσκύνησης του Ιερού Εικονίσματος της Παναγίας της Παναχράντου και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος  Παντελεήμονος στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου  Άνω Δευτεράς τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, Αρχιερατική Θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του επιχώριου Μητροπολίτου και Ποιμενάρχου της των Ταμασέων Εκκλησίας, Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου. 
Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ο Πανιερώτατος κήρυξε τον Θείο λόγο και απευθυνόμενος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, λαμβάνοντας αφορμή από την ευαγγελική περικοπή, τόνισε την αξία των χαρισμάτων που δίνει ο Θεός στους ανθρώπους και πώς οι χριστιανοί πρέπει να αγωνίζονται πνευματικά στη ζωή τους για την ορθή αξιοποίηση των δωρεών αυτών. Καταλήγοντας το λόγο του ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον Ηγούμενο της Μονής Παναχράντου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ευδόκιμο και τη συνοδεία του για τον κόπο, στον οποίο υπεβλήθησαν, για να μεταφέρουν στην Κύπρο τα ιερά θησαυρίσματα, τα οποία όλες αυτές τις ημέρες απέβησαν πνευματική πηγή αρρήτου χάριτος για τον πολύπαθο λαό της Μεγαλονήσου. 
Στη συνέχεια ο Γέρων Ευδόκιμος, ευχαριστώντας τον Πανιερώτατο για την αβραμιαία φιλοξενία που έτυχε αυτός και η συνοδεία του αλλά και για την τιμή που ο λαός της Κύπρου προσέδωσε προς το ιερό θεομητορικό εικόνισμα και τη χαριτόβρυτο κάρα του Αγίου Παντελεήμονος, ευχήθηκε ώστε σύντομα να τερματιστεί η δοκιμασία του κυπριακού λαού, για να μπορέσει να ζήσει μέσα σε συνθήκες πνευματικής και εθνικής ελευθερίας