Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ο ΣΕΒ. κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β' ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΕΙΟΠΙΤΤΑ ΣΤΗΝ "ΑΕΤΟΦΩΛΙΑ" ΤΩΝ ΦΑΛΙΚΩΝ


Στο χωρίο Φάλικα της Άνδρου, κάτω από τη φιλόστοργη ματιά της Κυρίας Θεοτόκου της Παναχράντου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' τέλεσε απόψε τον Εσπερινό και εν συνεχεία ευλόγησε την Πίττα του Αγίου Βασιλείου, για τους Εφημερίους, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους, τους συνεργάτες και τον πιστό λαό της περιοχής Χώρας και των χωρίων Φάλικα, Σασά, Κουρελίου και Κορθίου, οι κάτοικοι των οποίων παρέστησαν και συνευχήθηκαν.
Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' χειροθέτησε Αναγνώστη τον ανιδιοτελώς διακονούντα το ιερό Αναλόγιο, καλλιφωνότατο Ιεροψάλτη κ. Ελευθέριο Χαλά, τον οποίο επαίνεσε και ευχαρίστησε για την προσφορά του.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε στη σημασία της συνέπειας, λέγων ότι τις ημέρες αυτές πολλές ευχές ανταλλάσσονται στις οικογένειές μας, την Πατρίδα μας, διεθνώς και παγκοσμίως, αλλά, δυστυχώς, όλα όσα ευχόμεθα την Πρωτοχρονιά τελικά μένουν ανεκπλήρωτα, όταν έρθει ο Απολογισμός στο τέλος του χρόνου. Εμείς, τουλάχιστον, προσέθεσε, ας αποφασίσουμε κάτι για το νέο χρόνο και ας το εφαρμόσουμε και ας φανούμε συνεπείς απέναντι στο Θεό, απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι στους συνανθρώπους μας, καθώς η συνέπεια είναι αυτή, που καταδεικνύει και το αγωνιστικό μας φρόνημα και την πνευματική μας καθαρότητα, και μας καθιστά παράδειγμα για τους άλλους στο μεγάλο ζητούμενο της συνέπειας λόγων και πράξεων.
Παρόντες ήσαν η Πολιτευτής Κυκλάδων κα Αικατερίνη Μονογυιού, ο Αντιδήμαρχος Κορθίου κ. Βουραζέρης, ο Λιμενάρχης Άνδρου κ. Χρήστος Νάνος, η Δημοτική Σύμβουλος κα Ανδρονίκη Μαμάη, Εκπαιδευτικοί και Πρόεδροι τοπικών Συλλόγων.
Επιλέγων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε τον Αρχιερατικό Επίτροπο και τους Εφημερίους και τους προέτρεψε να συνεχίσουν την προς το λαό και το Θεό διακονία τους με θερμουργό ζήλο στην επιτέλεση των καθηκόντων τους και την ποιμαντική τους μέριμνα, διένειμε αναμνηστικά δώρα στα παιδιά και σε όλους εικόνες του Αγίου Βασιλείου με ευχές.
Ευχαρίστησε, ωσαύτως, τον Εφημέριο του χωριού Αιδεσιμώτατο Πρεσβύτερο Ιουστινιανό, ο οποίος με αυθόρμητο ζήλο έχει αναλάβει τους τελευταίους μήνες τη διακονία των μικρών αυτών Ενοριών και παρεκάλεσε τους πιστούς να τον βοηθήσουν και στηρίξουν στη διακονία του, και τον ίδιο να τους έχει όλους στην καρδιά του.









































































































ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ Ι.Μ.ΣΥΡΟΥhttp://www.imsyrou.gr/