Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ Κ.Κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ


Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Παναγίας, στη Χώρα της Άνδρου, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους της Χώρας, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναχράντου Αρχιμ. Ευδόκιμο και αδελφούς της Μονής και ομίλησε προς τοπολυπληθές εκκλησίασμα περί των Θείων Θεοφανείων.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, τίμησε μετο μετὰλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως δύο εφήβους Αθλητές, από την Αλαμανιά της Άνδρου, τους αδελφούς Λεωνίδα και Πέτρο Δημητρίου Τσιορτανίδη,παιδιά πολυμελούς οικογενείας, από τους οποίους ο Λεωνίδας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κλάσης TECHNO 293 και στην κατηγορία U15, που έγινε στο Κάλιαρι το περασμένο καλοκαίρι και ο Πέτρος κατέκτησε τη δεύτερη θέση.
Ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β` συνεχάρη κατ` αρχάς τους γονείς τους, λέγων ότι το δέντρο από τη ρίζα φαίνεται, υπογράμμισε ότι ο Δημήτριος και η Δέσποινα Τσιορτανίδη μεγαλώνουν τα πολλά παιδιά τους μέσα στη ζεστή αγκαλιά της Εκκλησίας και τόνισε ότι τέτοιες οικογένειες χρειάζεται σήμερα η Πατρίδα μας, λέγοντας ότι "Αυτά τα παιδιά δίνουν και σε μας θάρρος να αγωνιζόμαστε, να επιτυγχάνουμε υψηλούς στόχους και να μην εγκαταλείπουμε τον αγώνα και για την Πατρίδα μας και για τον εαυτό μας"
Στη συνέχεια, ευλόγησε την κοπή της Αγιοβασιλειόπιττας, πατρουσία του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδ. Σουσούδη, του επί τιμή Επάρχου κ. Ιωάννη Μαλταμπέ και του πλήθους των συνευχηθέντων πιστών.
Ακολούθως, μετέβη στο Γηροκομείο της Χώρας, όπου έκοψε την Αγιοβασιλειόπιττα, ευχήθηκε και συνέφαγε με τους περιθαλπομένους σ` αυτό.

































ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ Ι.Μ.ΣΥΡΟΥhttp://www.imsyrou.gr/