Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Ι.Μ. Θεοβάδιστου Όρους Σινά




Μέσα σε ιδιαίτερα κατανυκτικό κλίμα και με την δέουσα βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και τη χιλιόχρονη μοναστηριακή τάξη, εορτάστηκε η ιερά μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης της Πανσόφου στην Ιερά Μονή του Θεοβαδίστου Όρους Σινά, με το παλαιό ημερολόγιο.
Κατά την παραμονή της εορτής εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Ναυκράτιδος κ.Μελετίου, εκπροσώπου του Μακ.Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ.Θεοδώρου Β΄, πλαισιουμένου υπό των Σεβ.Αρχιερέων Ερμουπόλεως κ.Νικολάου, Ιορδάνου κ.Θεοφυλάκτου και του Καθηγουμένου της Ι.Μονής, Αρχιεπισκόπου Σιναίου κ.Δαμιανού.
Την κυρία ημέρα της εορτής, προεξήρχε ο Σεβ.Αρχιεπίσκοπος Ιορδάνου κ.Θεοφύλακτος συλλειτουργούντων των ως άνω Ιεραρχών και συμπροσευχομένου εκ του παραθρονίου του Αρχιεπισκόπου κ.Δαμιανού.
Μετά το πέρας της τρισαρχιερατικής Θ.Λειτουργίας, εψάλη επιμνημόσυνος δέηση για τα θύματα του προσφάτως τρομοκρατικού χτυπήματος σε ρωσσικό αεροπλάνο στην περιοχή του Σινά και εν συνεχεία έγινε Λιτανεία της τιμίας Κάρας της Αγίας Αικατερίνης, πέριξ του Καθολικού της Μονής.
Στo εορταστικό διήμερο, παρευρέθησαν πιστοί εξ Ελλάδος, Ρουμανίας και Αιγύπτου, καθώς και αρκετοί Βεδουίνοι από την γύρω περιοχή που σέβονται και υπηρετούν την Μονή του Σινά από τα βυζαντινά χρόνια.
Να σημειωθεί πως για συνεχόμενη πολλοστή φορά οι ιερές Ακολουθίες μεταδόθησαν ζωντανά από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας.











ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΡΟΜΦΑΙΑhttp://www.romfea.gr/