Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΠΑΝΔΗΜΩΣ ΟΙ ΣΙΦΝΙΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ


Με λαμπρότητα και με τα χρώματα των τοπικών εθίμων και θρησκευτικών παραδόσεων, η Σίφνος τίμησε απόψε τη μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως και την ετήσια ανάμνηση των θαυμασίων της Παναγίας Χρυσοπηγής στο λαό της Σίφνου.

Νωρίς το απόγευμα, η ιερά εικόνα επιβιβάσθηκε στο πλοίο Spead Runer IV, επί του οποίου τιμές απέδωσαν ο Πλοίαρχος και το Πλήρωμα και, ενώ αυτό περιέπλεε τη Σίφνο, τελέσθηκε Αγιασμός και η Ακολουθία της Αποδόσεως του Πάσχα.

Προ του ιερού Βράχου της Χρυσοπηγής, η αγία Εικόνα επιβιβάσθηκε σε σημαιοστολισμένο πλοιάριο, το οποίο την μετέφερε στην ακτή, από όπου, με λιτανευτική πομπή, παιανιζούσης της Φιλαρμονικής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, προς τούτο αφιχθείσης στη Σίφνο, ενθρονίσθηκε στον επ' αυτού Ιερό Ναό.

Εν συνεχεία, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος και τον θείο λόγο κηρύξαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ, η ομιλία του οποίου θα αναρτηθεί αυτούσια, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και Σύρου & Σίφνου κ. Δωροθέου Β', παρουσία του ιερού Κλήρου, των Δημάρχων Σίφνου κ. Ανδρ. Μπαμπούνη και Κιμώλου κ. Βεντούρη, των επί τιμή Αρχηγών του Λ.Σ. κ.κ. Συρίγου και Δελιμιχαήλ, της πολιτευτού Κυκλάδων κας Μονογιού, του Επάρχου Σίφνου, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου των απανταχού Σιφνίων κ. Ζαμπέλη, Αξιωματικών του Λ.Σ., του Αστυνομικού Διευθυντή Κυκλάδων κ.Νικ. Βελέντζα, της Ευεργέτιδος της Ιεράς Μητροπόλεως κας Δώρας Συγγελίδου και πλήθους πιστών από τη Σίφνο και τα γύρω νησιά.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, παρετέθη από τον Πανηγυρά παραδοσιακή δοχή προς όλους τους παρευρεθέντες.

Αύριο το πρωί, θα τελεσθεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.Μαξίμου.




ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΌ Ι.Μ.ΣΥΡΟΥ