Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β' ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Προερχόμενος από την Τήνο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' μετέβη σήμερα στην Άνδρο και αμέσως μετά την άφιξή του επισκέφθηκε τη γυναικεία Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής ,“Αγίας”, όπου ευχήθηκε στις Μονάζουσες για το νεο έτος και ευλόγησε την παραδοσιακή Μοναστηριακή πίττα του Αγίου Βασιλείου, η οποία, κατ` έθος αναγόμενο από της κτήσεως της Ιεράς Μονης, παρασκευάζεται τις ημέρες αυτές.

Ακολούθως, μετέβη στο Γιαννισαίο, περιοχής Κορθίου και στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου φυλάσσεται θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας, της επιλεγομένης “Αγριδιωτίσσης”, ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα για τους Ιερείς της Άνδρου, τις οικογένειές τους και τους Ενορίτες του χωριού.


Αφού απηύθυνε τις ευχές του για το νέο έτος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β'αναφέρθηκε στη σημασία του χρόνου ως ευκαιρίας και αφορμής προετοιμασίας για την αιωνιότητα, όχι ως βίωση των παρόντων, αλλά και ως προσδοκία των εσομένων, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Όπως είπε ένας νεώτερος θεολόγος, τέσσερα πράγματα δεν μπορούμε να ξανααποκτήσουμε: την πέτρα, που ρίξαμε στη θάλασσα, τον πικρό λόγο,που είπαμε, την ευκαιρία, πού χάσαμε, το χρόνο, που σπαταλήσαμε. Μπορεί, βέβαια, να βρούμε άλλη πέτρα, να διορθώσουμε τον πικρό μας λόγο ή να εκμεταλλευθούμε άλλη ευκαιρία, τον χρόνο, που πέρασε,όμως, δεν μπορούμε να τον ξαναβρούμε ή να τον ξαναζήσουμε.

Ας υποδεχθούμε, λοιπόν, το νέο έτος 2013 ως μια ακόμη ευλογία του Θεού, ως μια ακόμη ευκαιρία να μετανοήσουμε, να συνειδητοποιήσουμε ότι κανείς δεν μπορεί να επιβιώσει μόνος του και να αποφασίσουμε να ζήσουμε με τις αρχές της αγάπης, της φιλαλληλίας και της αλληλεγγύης.”

Στους παραστάντες Εφημερίους της Άνδρου, όπως και σε όλους τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, προσέφερε ως ευλογία το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Ιωήλ “Αφθαρσίας Πηγή”, το οποίο χαρακτήρισε χρησιμώτατο εφόδιο για την ερμηνεία και την κατανόηση των Καταβασιών.

Αύριο, Κυριακή, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Χώρας Άνδρου.