Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

12.000 φάρμακα σε νησιά του Αιγαίου.



"Υποσχεθήκαμε ότι θα είμαστε κοντά σας και θα το πράξουμε με όλες μας τις δυνάμεις" είναι το διαχρονικό μήνυμα που αποστέλλουν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης και ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας από κάθε σταθμό του Οδοιπορικού Υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στους κατοίκους των ακριτικών νησιών και στους ανασφάλιστους νησιώτες του Αιγαίου, υιοθετώντας τα υγειονομικά προβλήματα των ακρίτων και στηρίζοντας δήμους, μητροπόλεις και ιδρύματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που κάνει έκκληση για βοήθεια.


Για τις αναγκες 7 προορισμών των Οδοιπορικών Υγείας ετοιμάστηκαν, σύμφωνα με τις δηλωθείσες κατά τόπους ανάγκες 130 κιβώτια με 12.000 φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό και αποστάλθηκαν σε Αγαθονήσι, Καστελόριζο, Νίσυρο, Σίφνο, Σαντορίνη, Σύρο και Κίσσαμο Χανίων για τις αναγκες των αναξιοπαθούντων κατοίκων των περιοχών αυτών.


Δώρο ζωης χαρακτήρισαν οι Μητροπολίτες και οι Δήμαρχοι την φαρμακευτική προσφορά που έφυγε χθες για τους ανωτέρω προορισμούς, λόγω των τεράστιων αναγκών που προκύπτουν όταν εβδομάδες ολόκληρες, είναι αποκλεισμένοι χωρίς γιατρό και φάρμακα.

Είναι δε σημαντικό να σημειωθεί, ότι τα οι περισσότεροι σταθμοί του Οδοιπορικού Υγείας που στηρίζει με φαρμακευτικό υλικό το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, δεν έχουν καν φαρμακείο...


Από το νοτιοανατολικότερο άκρο της Ευρώπης, το ακριτικό Καστελόριζο ως την Ορεστιάδα του Έβρου, μέσα από τα Παραρτήματα του, μέσα από τη στήριξη σε φαρμακευτικό υλικό, μεσα από τις πρωτοβουλίες του σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είναι δίπλα στους νησιώτες, στους ακρίτες, σε όλους τους άπορους και ανασφάλιστους πολίτες που τους χειμερινούς μήνες, μένουν αποκλεισμένοι από γιατρό και φάρμακα.


"Σε κάθε μας βήμα είμαστε δίπλα σε κάθε ανασφάλιστο, σε κάθε αναξιοπαθούντα σε κάθε ακρίτα του Αιγαίου. Στέλνουμε σήμερα 12.000 φάρμακα για τις ανάγκες των αρρώστων σε κάθε απομακρυσμένο σημείο της χώρας.

Δεν ξεχνούμε. Δημιουργούμε, κάθε μέρα και κάτι παραπάνω για τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη. Υιοθετούμε τους ανασφάλιστους χρονίως πάσχοντες και υποσχόμαστε να έχουν κάθε μήνα τα φάρμακά τους.

Για αυτή την Ελλάδα και για κάθε πολίτη που την κατοικεί στο Αιγαίο, κάνουμε την υπόσχεση πράξη με αίσθημα ευθύνης, συνέχειας και συνέπειας. Σε ένα κράτος που δε μπορεί, είμαστε παρόντες να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε, κάθε πολίτη που μας έχει ανάγκη, κάθε ασθενή που μας απλώνει το χέρι, κάθε παιδί που πρέπει να χαμογελά, ώσπου να μπορέσει το κράτος μας να δώσει σε κάθε πολίτη που κατοικεί σε αυτό το χαμόγελο που αξίζει στη ζωή." τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης κατά την ετοιμασία των φαρμάκων για τις άγονες γραμμές μας.


"Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου - κανείς ασθενής χωρίς γιατρό και φάρμακα - το κάνουμε πράξη για τον κάθε συνάνθρωπό μας. Δώσαμε μια υπόσχεση: ότι θα είμαστε κοντά σε κάθε ακρίτα της Ελλάδας, σε κάθε ανασφάλιστο και άπορο νησιώτη, σε κάθε άρρωστο που έχει ανάγκη το φάρμακό του και δε μπορεί να το πληρώσει.

Ο "πλησίον" είναι σε καθε νησί που επισκεφθήκαμε, είναι σε κάθε νησιώτη που υποσχεθήκαμε, ειναι σε κάθε μητρόπολη και δήμο που στηρίξαμε. Αυτή η στήριξη είναι για μας η απάντηση της ανθρωπιάς στην σκληρότητα της φτωχοποίησης μιας Ελλάδας, που χωρίς την προσπάθεια όλων, θα θρηνούσε τα παιδιά της.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Για κάθε κουτί φάρμακου που συλλέγουμε, για κάθε παιδί που εμβολιάζουμε, για κάθε ξεχασμένο έλληνα που μας περιμένει. Είμαστε κοντά του." δήλωσε ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας κατά την αποστολή των φαρμάκων.


Από τον Ιανουάριο 2013 ξεκινά η συλλογή όσο το δυνατό μεγαλύτερων ποσοτήτων των απαιτούμενων φαρμάκων και η χορήγηση τους προς τον ανασφάλιστο ασθενή που τα έχει ανάγκη, εντελώς δωρεάν και χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια κέρδους ή οποιασδήποτε άλλης διακίνησης τόσο στην Αττική όσο και στις περιοχές του Οδοιπορικού Υγείας που πραγματοποιεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Ευχαριστούμε για την εθελοντική τους συμμετοχή στη διαλογή και αποστολή φαρμάκων τους φαρμακοποιούς κο Παυλογιαννόπουλο και κο Τσαντάκη, τους εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κα Δασκαλοπούλου, κο Κουρνούτο, κο Καλλιγέρη, καθως και τον εθελοντή κο Γιάννη Κοντό.