Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β' ευχαρίστησε το μεσημέρι ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ για την εκλογή του Εψηφισμένου Επισκόπου Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμονος



     Αμέσως μόλις, ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων ανακοίνωσε στον Ποιμενάρχη μας κ. Δωρόθεο Β' την  εκλογή του, ως Επαρχιούχου Επισκόπου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Σεβ. κ Δωρόθεος Β' επικοινώνησε με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ Θεόδωρο Β’ προς τον οποίον εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του για την, προτάσει του, εκλογή του Αρχιμ. Παντελεήμονος Αραθύμου στην θέση του Επαρχιούχου Επισκόπου της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν.
Βιογραφικό  σημείωμα του Εψηφισμένου Επισκόπου Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμονος
     Ο Θεοφιλ.Εψηφισμένος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων  εγεννήθη εις στην ιεράν νήσο Τήνο το έτος 1974. Τυγχάνει πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Ομιλεί την αγγλική, γαλλική και ιταλική γλώσσα.
     Διάκονος εχειροτονήθη την 17η Δεκεμβρίου 2000, εις στον Μητροπολιτικό Ναό Ερμουπόλεως και Πρεσβύτερος-Αρχιμανδρίτης την 10η Μαρτίου 2001, εις στον Ναό του Αγ. Νικολάου Ερμουπόλεως από τον μακαριστό Μητροπολίτη Σύρου κυρό Δωρόθεο Α’ (Στέκα). Από το έτος αυτό και έως το 2006 διηκόνησε ως Ιεροκήρυξ, Υπεύθυνος Νεότητος δια την νήσον Σύρον καί Διευθυντής Υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, πλησίον του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου κ.Δωροθέου Β’.
     Μετακληθείς τον Σεπτέμβριο του έτους 2006 στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, διετέλεσε διαδοχικώς Διευθυντής Αναπτυξιακών ΈργωνΚωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου,Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου και Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, έχων την αγάπην και την εμπιστοσύνην του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β΄.
     Επίσης, τυγχάνει Μέλος της Πατριαρχικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, ως και τηςΔιορθοδόξου Επιτροπής Βιοηθικής και του Συμβουλευτικού Σώματος του Διεθνούς Κέντρου Διαθρησκειακού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου KAICIID (King Abdullah bin Abdulaziz International Centre for Interreligious and Intercultural Dialogue), εκπροσωπών την Πρεσβυγενή Εκκλησία της Αλεξανδρείας.