Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΝΔΗΜΗ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την Γραμματέα IΜ Σύρου, Αλέξανδρο Μαρκουίζο, φιλόλογο
Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2012 15:31
dscn0096Η ιερά μνήμη του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου τιμήθηκε σήμερα πανδήμως στον ομώνυμο Ενοριακό Ναό, στο Μπατσί της Άνδρου, με την τέλεση Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, 
προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου & Άνδρου κ. Δωροθέου Β΄, συμπαρασταθέντος υπό του ιερού Κλήρου της Άνδρου, παρουσία του Δημάρχου του νησιού, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητού της Ναυτικής Βάσης Άνδρου και Αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού, των Δασκάλων και μαθητών του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής και πλήθους πιστών από το Μπατσί και τις πέριξ αυτού Ενορίες.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις για την υπαρξιακή και οντολογική γνώση του Θεού, η οποία επιτυγχάνεται μέσα από την κάθαρση της καρδιάς από τα πάθη, ύστερα από επίμονο και επίπονο αγώνα και δια του φωτισμού του Αγίου Πνεύματος.

Επακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου, μετά το πέρας της οποίας εκ μέρους του Δήμου παρατέθηκε παραδοσιακή δοχή στο Γραφείο του Περιφερειακού Διαμερίσματος Μπατσίου.